Oriplan ja Myllärin kauratuotteita valmistava Helsingin Mylly Oy Vaasa ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2006 ja näihin vuosiin on mahtunut neljä suurta projektia sekä lukuisia pienempiä.

Lähtökohta: tuotannon kasvu edellytti suurempaa automaattisäkityskonetta

Ensimmäinen suuri projekti toteutettiin vuonna 2015, kun Helsingin Mylly Oy Vaasa laajensi toimitilojaan Vaasassa. Laajennuksen myötä oli tarpeen myös laajentaa linjastoa ja hankkia kooltaan suurempi automaattisäkityskone. Yritys tutki muutamia yrityksiä ja pyysi tarjouksen useammilta toimijoilta. Tarjouksen voitti Oriplan kokonaisvaltaisella palvelullaan ja yhteistyö lähti käyntiin.

Miten linjaston laajennus konkreettisesti eteni?

Helsingin Mylly Oy Vaasalla oli tietty budjetti ja sen puitteissa tuli löytää oikeanlainen linjastoratkaisu. Oriplan otti selvää eri koneista ja toimittajista, kertoi avoimesti niiden hinnoista, hyödyistä ja heikkouksista asiakkaalle, joten yhteistyö oli koko ajan läpinäkyvää ja luotettavaa.

Kun tarpeisiin vastaava linjasto oli löydetty, lähtivät Helsingin Mylly Oy Vaasan tehtaanjohtaja Ville Mäki ja Oriplanin Harri Laakso yhdessä Italiaan konevalmistajan tehtaalle. Italiassa he tekivät testikokeilut koneelle ja päätyivät siihen, että kone vastasi juuri sitä, mitä asiakas tarvitsi.

Vaasan tehtaan laajennuksen tultua valmiiksi, aloitettiin Italian päässä koneiden pakkaaminen turvallisesti ja ne kuljetettiin paikalle. Oriplanin edustajat saapuivat tehtaalle, hoitivat koneiden asennuksen ja testikäytöt sekä opastivat asiakkaat koneen käyttöön. Tuloksena oli optimoitu linjaratkaisu ja juuri sellainen, jota alun perin lähdettiin yhdessä suunnittelemaan. Ville Mäen mukaan Oriplan on hoitanut yhteistyön niin, että he voivat itse olla myös suoraan yhteydessä yhteistyökumppaneihin, eikä Oriplanin tarvitse jatkossa enää välttämättä toimia välikätenä.

Jatkuvaa, saumatonta ja helppoa yhteistyötä

”Näiden vuosien aikana Oriplanista on tullut meille todella tärkeä yhteistyökumppani ja kun tarvitsemme sellaista apua, jota he voivat antaa, emme enää kysy muualta vaan soitamme heti heille ja suosittelemme heitä myös eteenpäin.” kertoo Ville Mäki.

Villen mukaan näin pitkä yhteistyö on hyvin poikkeuksellista ja heistä onkin tullut lähes ystävät.

”Oriplanin tiimin kanssa on mukava tehdä töitä, sillä he auttavat vaikeissakin tapauksissa ja toisinaan soittelevat, että miten meillä menee ja sujuuko linjaston kanssa kaikki hyvin. He ovat näiden suurten projektien ja lukuisten pienempien aikana hoitaneet kaikki asiat loistavasti ja rakentaneet meille sanojensa mukaisesti optimoidun linjaratkaisun. Ja itseasiassa tälläkin hetkellä meillä on yhteinen projekti meneillään!” toteaa Ville Mäki iloisena.

”Yhteistyö on aina toiminut toivotusti ja ammattitaitoisesti. He vastaavat nopeasti ja hoitavat työn juuri niin kuin toivommekin. Olemme olleet alusta asti todella tyytyväisiä, sillä he pitävät kiinni siitä mitä sovimme ja pitävät asiakkaasta huolta.

He ottavat asioista selvää, vertailevat koneita ja heillä on suuri tietotaito, joten me voimme keskittyä omaan työhömme ja samalla luotamme heidän päässään tehtävään työhön 100-prosenttisesti.”

Ville Mäki, tehtaanjohtaja