Kun tilalla tapahtuu muutoksia esimerkiksi sukupolvenvaihdoksen tai siementyypin vaihtumisen myötä, viljankäsittelylaitteiston uusiminen tulee usein ajankohtaiseksi. Ajantasainen konekanta tehostaa tilan toimintaa, varmistaa siementen korkean laadun ja on ikääntynyttä laitteistoa energiatehokkaampaa.

Oriplan tarjoaa asiakkailleen Cimbrian viljankäsittelyratkaisuja, jotka tunnetaan Suomessa korkeasta laadustaan. Oriplanilta saa Cimbrian kuljettimia, elevaattoreita, siiloja, kuivureita, lastauspalkeita sekä kaikkia olemassa olevia Cimbrian lajittelijatyyppejä esipuhdistuksesta värilajitteluun.

 

Tarkka lajittelutulos johtaa korkeampaan tuotearvoon ja viljasadon laatuun

Cimbrian lajittelijoilla on mahdollista päästä erittäin tarkkaan lajittelutulokseen. Lopputuloksena on paras mahdollinen itävyys ja sitä kautta korkea tuotearvo ja hyvälaatuinen sato. Cimbrian tehokkaat lajitteluratkaisut kasvattavat myös tilan lajittelukapasiteettia ja tehostavat sen toimintaa.

Tehokkaassa lajittelulinjassa voivat olla mukana kaikki seuraavat lajittelijatyypit:

Puhdistuslaite

Cimbrian Delta-sarjan esipuhdistajat Delta 140, Delta 150 ja Delta 160 poistavat tehokkaasti sisäänottovaiheessa viljasta epäpuhtauksia, kuten hiekkaa, kiviä ja pölyä.

Delta 100 ja Delta 110 -sarjojen hienolajittelijat poistavat viljasta kevyemmät epäpuhtaudet ja pienet vieraslajit. 100-sarjan lajittelijat ovat superhienolajittelijoita, jotka ovat alapuhaltimensa ansiosta erityisen tehokkaita kevyiden siementen, kuten nurmikasvien siementen lajitteluun.

Triööri

Cimbrian HSR-sarjan triöörit lajittelevat tarkasti kaikki eri pituiset siemenet, kuten vehnän ja kauran siemenet. Ne voidaan lajitella joko pituuden tai pyöreyden mukaan. Triööreillä voi tehokkaasti erotella esimerkiksi varret auringonkukan siemenistä ja niin lyhyet kuin pitkätkin epäpuhtaudet ja vieraslajit siementen joukosta.

Ominaispainolajittelija

Omaispainolajittelijalla päästään tarkkaan lajittelutulokseen silloinkin, kun siemenet ovat keskenään samankokoisia. Cimbrian GA-sarjan ominaispainolajittelijat lajittelevat siemenet niiden ominaispainon mukaan eri kerroksiin. Siemenet ovat tavallisesti kooltaan 0,5 – 20 mm.

Värilajittelija

Cimbrian SEA-sarjan värilajittelijat vastaavat kaikkein äärimmäisiinkin laatu- ja hygieniavaatimuksiin. Värilajittelijat havaitsevat siemenissä pienetkin sävy- ja värierot ja lajittelevat siemenet niiden mukaisesti. SEA-sarjasta löytyy myös muun muassa eriväristen metallien ja muovien lajitteluun tarkoitettu lajittelija.

 

Oikea seulakoko varmistetaan koeajoilla

 

Oikeanlaisten seulojen valinnassa on maakohtaisia eroja. Esimerkiksi saksalainen siemen ei välttämättä ole samanlaista kuin suomalainen. Sekä Oriplan että Cimbria tarjoavat asiakkaille tarvittaessa apua oikean seulakoon löytämisessä. Cimbrialla on myös mahdollisuus tehdä koeajoja asiakkaan lähettämillä näytteillä, jolloin sopivasta seulakoosta saadaan varmuus.

Cimbria panostaa maakohtaiseen palveluun ottamalla huomioon myös esimerkiksi ilmastoon liittyvät erityispiirteet. Cimbria toimittaa asiakkaille koneita, joilla lajittelu on mahdollista jopa 20 asteen pakkasessa.

 

 

Seulojen yhteiskäyttö tuo tiloille kustannussäästöjä

 

Cimbrian seulat ovat tehokas ratkaisu silloin, kun tilat tekevät yhteistyötä keskenään. Kun useammalla tilalla on samanlainen kone, seuloja voi tarpeen mukaan vaihtaa tilojen kesken. Näin kaikkien tilojen ei tarvitse hankkia samoja seuloja käyttöönsä. Yhteistyötilat saavuttavat näin kustannussäästöjä ja pääsevät myös vaihtamaan keskenään ajatuksia ja vinkkejä koneiden suhteen.

Oriplan tarjoaa asiakkaille tukea niin hankintaprosessin aikana kuin sen jälkeenkin. Asiakkaan tarve kartoitetaan tarkasti, jotta lopputuloksena on varmasti oikeanlainen ja asiakkaan toimintaan parhaiten sopiva ratkaisu ja kone. Oriplan antaa neuvoja ja tietoja kaikissa asioissa, jotka liittyvät asiakkaan tuotantoon ja koneiden hyödyntämiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Valikoimastamme löytyvät seuraavat Cimbrian tuotteet:

 • Seulalajittelijat
 • Triöörit
 • Ominaispainolajittelijat
 • Värilajittelijat
 • Kuljettimet
 • Hihnakuljettimet
 • Elevaattorit
 • Ruuvikuljettimet
 • Elementtisiilot ja siilojen lämpötilamittaus
 • Viljankuivurit
 • Lastauspalkeet

 

Tutustu tarkemmin Cimbrian tuotteisiin

Vieraile Cimbrian verkkosivuilla

Tutustu Cimbrian YouTube-kanavaan

 

Kiinnostuitko lajitteluprosessisi tehostamisesta? Ota yhteys Harriin!

Harri Laakso

+358 45 1189 720

harri.laakso@oriplan.com