Erilaisia säkityskoneita käytetään säkittämään erilaisia yrityksen valmistamia tuotteita - erilaisille toimialoille. Esimerkkeinä näistä ovat elintarvikealan viljatuotteet ja kiviainekset kiviteollisuudelle. Usein yrityksen toiminnan kasvaessa, kasvaa myös tarve käsin säkityksestä koneelliseen säkitykseen, jonka voi hoitaa joko puoliautomaattisella tai automaattisella säkityskoneella.

Miten säkityskone toimii?

Puoliautomaattisessa säkityskoneessa tarvitaan työntekijä aina valvomaan koneen toimintaa ja hoitamaan tarpeelliset toimenpiteet, jotta kone pystyy säkittämään tuotteet. Puoliautomaattista konetta käyttäessä työntekijä laittaa säkin koneen täyttöpäähän, jonka jälkeen kone täyttää säkin. Säkin ollessa täynnä, työntekijä ottaa sen pois ja siirtää suljentaan. Säkkien sulkeminen tapahtuu kuumasaumauksella tai ompelemalla.

Automatisoitu linjasto säästää resursseja

Automaattinen säkityskone toimii nimensä mukaisesti automaattisesti. Sen hyödyt ovat suuremmat kuin puoliautomaattisessa, sillä automaattisen säkityskoneen käytössä työntekijän ei tarvitse hoitaa laitteen täyttöä ja säkin siirtoa lavaajalle sekä siitä eteenpäin, vaan ainoastaan valvoa koneen toimintaa. Näin ollen myös työntekijän työergonomia ei kärsi samalla tavalla, kuin puoliautomaattista säkityskonetta käyttäessä. Automaattisessa säkityskoneessa kone ottaa itsenäisesti säkin, täyttää ja sulkee sen. Tästä kaikesta syntyy kokonainen automatisoitu linjasto, joka vie vähemmän yrityksen resursseja ja valmistaa enemmän säkkejä, kuin puoliautomaattista konetta käytettäessä.

Lisälaitteilla turvallisuutta ja tarkkuutta

Säkityskoneen suljennan ja lavaajalle siirron välissä saattaa olla metallinilmaisin. Metallinilmaisin tutkii, onko säkkiin päässyt koneen tai tuotteen mukana metallia ja hylkää säkin tunnistaessaan sellaisen. Metallinilmaisimen lisäksi linjastossa voi olla myös tarkistusvaaka, joka punnitsee säkin. Nämä eivät kuulu automaattisesti linjastoon, vaan ne voidaan tilata erikseen.

Säkitystyypit ja materiaalivaihtoehdot

Säkityskonetta voi käyttää kolmella eri säkitystyypillä:

  • avosuulla
  • venttiilisäkillä
  • kalvosäkitysmuovisäkillä

Materiaaleja säkkeihin ovat mm.:

  • paperi
  • paperi/muovi
  • muovi
  • punottu PE-säkki

Kalvosäkitysmateriaali on edullisin vaihtoehto, samalla ollen kuitenkin hyvin kestävä ja joka kestää painoa jopa 40 kg!

                   

Europack robottilavaaja                                                          Technipes avosäkityskone